Wednesday 10 January 2007

candidatura

Des de que vaig decidir presentar-me a les eleccions al meu 'micro-poble' em sento com si estigués a punt de ser l'alcalde de New York. I és que aquestes seran unes eleccions especialment importants: el poble s'hi juga, ni més ni menys, que el seu futur. Segons qui guanyi (els conservadors), aplicaran la seva llei, és a dir, convertiran el poble en un paradís de les urbanitzacions i els camps de golf -que l'amenaça ja hi és i és seriosa-. Si guanyem les esquerres en canvi, ens tocarà el repte de situar el poble en el segle XXI, però sense fer-lo mal bé. Però no és fàcil, sobre tot perquè en els micro pobles la personalització és la norma, mentre que la visió col·lectiva és l'excepció.
Així doncs, quina és la millor manera de dinamitzar una societat dividida (els que creuen en el progrés mitjançant l'especulació urbanística vs., els 'coservacionistes / progressistes') ?. Quina és la millor manera d'aconseguir que els pagesos entenguin que l'aplicació de pràctiques ecològiques els és un benefici a mig termini ?. I, sobre tot, quina és la manera d'aconseguir que les grans administracions tinguin en compte els micro pobles ?.
Suposo que ser electe en una ciutat, gestionar-la políticament, és un repte difícil i emocionant alhora. Ser electe en un micro poble on ni tant sols la democràcia hi està ben consolidada, pot convertir-se en un desafiament que dugui al tot o res, a l'èxit o el fracàs sense termes mitjos.

1 comment:

CHE_SANTAKO said...

Endavant Toni...des d'una ciutat mijana i mitjera suport al lobby de micro.pobles i a la teva candidatura...

Àngel Pla
Sta.Coloma